Μετακόμιση: 6 Πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν αφήσετε το παλιό σας σπίτι

μεταφορές μετακομίσεις σπιτιών

Αν ήρθε η ώρα να μαζέψετε αναμνήσεις και προσωπικά αντικείμενα σε κούτες και να μετακομίσετε. Το ξέρουμε ότι η στιγμή αυτή, ίσως να μην είναι από τις πιο ευχάριστες που βιώνετε. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε συμβουλές για να κάνετε το πακετάρισμα και όλη την  μετακόμιση εύκολα και ευχάριστα!

Βαλίτσες

Χρησιμοποιήστε τις βαλίτσες σας, όχι για να μεταφέρετε τα ρούχα σας, αλλά τα πιο βαριά αντικείμενα. Όπως για παράδειγμα τα βιβλία σας. Τα χερούλια και οι ρόδες της βαλίτσας θα κάνουν πιο εύκολη τη μεταφορά αυτών των αντικειμένων, που υπό άλλες συνθήκες, δεν θα μπορούσατε να σηκώσετε το βάρος τους και να τα μεταφέρετε.

Μεταφορά ρούχων

Μεταφέρετε τα ρούχα, όπως είναι, με τις κρεμάστρες. Και, επειδή είναι αδύνατον να κρατάτε πολλές κρεμάστρες μαζί, χρησιμοποιήστε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών. Βάλτε στο εσωτερικό τους τα ρούχα με τις κρεμάστρες. Σφραγίστε τις σακούλες, μόλις γεμίσουν και μεταφέρετέ τις εύκολα στο νέο σας σπίτι.

μεταφορές μετακομίσεις σπιτιών

Πιάτα

Για να μεταφέρετε με ασφάλεια τα γυάλινα και εύθραυστα πιάτα σας, μπορείτε, καθώς τα τοποθετείτε μέσα σε ένα χάρτινο κουτί, να βάζετε εναλλάξ ανάμεσα σε κάθε πιάτο από ένα πλαστικό πιάτο που θα τα προστατεύει από το να σπάσουν. Τα πλαστικά πιάτα θα λειτουργούν ως στρώματα προστασίας για τα γυάλινα πιάτα.

Κούτες

Το να τοποθετείτε τα υπάρχοντα σας σε κούτες είναι μια κλασική και πρακτική λύση. Αυτό, όμως, που μπορεί να κάνει πιο εύκολη όλη τη διαδικασία είναι να σημειώνετε το περιεχόμενο του κουτιού στο πλάι και όχι πάνω. Έτσι θα μπορείτε εύκολα να εντοπίζετε το εσωτερικό του, όταν ξεπακετάρετε και ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο πρώτα.

Μικρά αντικείμενα

Αν έχετε πολλά μικρά αντικείμενα, όπως βίδες, που είναι εύκολο να χαθούν κατά τη μεταφορά, χρησιμοποιήστε πλαστικές σακούλες αποθήκευσης φαγητού. Ή μπολ φαγητού για να τα μεταφέρετε όλα μαζί με ασφάλεια, συγκεντρωμένα.

Είδη πρώτης ανάγκης

Καθώς οι πιθανότητες να αδειάσετε τις πακεταρισμένες κούτες την πρώτη μέρα που θα φτάσετε στο νέο σας σπίτι είναι μειωμένες, φτιάξτε από πριν μια μεγάλη τσάντα με όσα θα χρειαστείτε άμεσα το πρώτο βράδυ.